Certyfikat
Tak
Powiat wrzesiński / Gmina Pyzdry
Bez cukru, polepszaczy, konserwantów, barwników. Całkowicie naturalny produkt z owoców uprawianych bez chemii, pod kontrolą instytucji certyfikujących uprawy ekologiczne.
Pakowane: doypack 200 g
Zaletą procesu liofilizacji jest to, że w około 90 procentach owoce zachowują nie tylko swoją barwę, smak i aromat, ale przede wszystkim witaminy i minerały! Pozbawione wody są odporne na rozwój wszelkiego rodzaju szkodliwej mikroflory zachowując swoje pozytywne cechy przez wiele lat.
Liofilizaty przygotowujemy z owoców jagody kamczackiej, świdośliwy i actinidii (minikiwi). Mają one postać całych owoców (jagoda i świdośliwa) oraz owoców sproszkowanych (actinidia). Można je spożywać jako przekąskę lub dodawać do jogurtów, koktaili, przecierów, soków, owsianek, ciast, sosów, deserów...etc.