Certyfikat
Nie
Wsparcie techniczne: ebazarek@wodr.poznan.pl
Telefon do wystawcy znajduje się przy ogłoszeniu obok zdjęcia!
Powiat słupecki / Gmina Słupca
Polecamy nasz sprawdzony i cieszący się od wielu miesięcy dużą popularnością, bo pyszny w smaku i delikatnie pachnący ziołami, SYROP LAWENDOWY, który osobiście wytwarzamy z lawendy przez siebie posadzonej, uprawianej i zbieranej na plantacji w Lądzie. Jako gospodarstwo rolne sprzedajemy nasz produkt w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego.
Podobnie jak inne syropy spożywcze nasz SYROP LAWENDOWY służy do wzbogacenia ciekawą nutą smakową różnych deserów, w tym lodów, gofrów, naleśników, do słodzenia i aromatyzowania kawy i herbaty, jako dodatek do piwa, a latem przede wszystkim do przyrządzania lemoniady lawendowej, którą uwielbiają nasi goście i klienci (przepis na ten orzeźwiający smakołyk znajdą Państwo w Artykułach na naszej stronie internetowej www.lawendowylad.pl).
Wielu kojarzy lawendowy kolor oraz zapach - chyba najbardziej charakterystyczne i rozpoznawalne z cech lawendy. Natomiast lawendowy smak? Tylko niektórzy wiedzą lub są w stanie uwierzyć, że lawenda może być smaczna. Ale nie każda. Więc która z odmian nadaje się do kuchni? Np. Hidcote, Imperial, Munstead, Folgate. To głównie z Hidcote przygotowujemy lawendowy syrop. A jaki smak ma lawenda? Przeważa słodki, z lekko cytrusowo-kwiatową nutką.
Jeżeli jesteś jednym z tych, którzy spróbowali przygody z lawendowymi daniami, ale im nie smakowały – nie zniechęcaj się – zapewne przyczyną był zły dobór odmiany lawendy.
Jeśli chcesz w smaczny a bezpieczny sposób przekonać się o cudowności lawendowego smaku, koniecznie skosztuj naszego SYROPU LAWENDOWEGO! Uprzedzamy lojalnie, że możesz się nawet od niego uzależnić :)