Nie masz konta? Zarejestruj się

Ser kozi z bazylią

Certyfikat

Certyfikat

Nie

Produkt ekologiczny

Produkt ekologiczny

Nie

Wysyłka

Wysyłka

Tak

Odbiór osobisty

Odbiór osobisty

Tak

Dowóz do klienta

Dowóz do klienta

Tak

Do uzgodnienia

Do uzgodnienia

Tak

Skoraszewice

Powiat gostyński / Gmina Pępowo

Ser podpuszczkowy wytwarzany ręcznie z pełnego mleka koziego ma jednolitą sprężystą konsystencję koloru białego. Idealny na deskę serów lub kanapkę.  Zawiera zdecydowanie mniej laktozy niż sery krowie. Bazylia kojarzona jest z kuchnią włoską i śródziemnomorską – ma charakterystyczny smak opisywany jako lekko pikantny, korzenny, ze słodka nutką, któremu towarzyszy intensywny aromat. Do naszych serów dodajemy suszone lub świeże liście bazylii z własnego ogródka.

 

Masa : 170 g

Opakowanie:  Zapakowany próżniowo